Skippers Risengrød

Antal: 2 personer

Forberedelse:

  • Grødris skylles
  • Ovn tændes på 100 grader (husk at gryden skal kunne tåle at stå i ovn)
  • Klip et stykke madpapir til så det passer ned i gryden, for at dække grøden så den ikke bliver bagt på toppen

Risengrød:

  • 2 ¼ dl vand
  • 1 L sødmælk
  • 3 dl grød ris
  • Salt
  • Lille klat smør

Vand bringes i kog í gryden og grødris puttes i. Rør i risene mens vandet koger, til vandet er næsten kogt væk. Tilsæt nu smørret og mælken ned til risene. Rør rundt i mælk og ris til mælken begynder at koge (bobler og stiger langsomt). Tag nu gryden af kogepladen, put madpapiret ned som låg over mælken, læg grydelåget på gryden og sæt gryden på en rist på nederste rille i ovnen

Lad gryden stå en time i ovnen. Herefter tages gryden ud (pas på, for gryde og låg er varmt). Tag bagepapiret op af gryden. Rør rundt og smag til med salt. Skal grøden bruges til Ris a la Mande, så skal grøden tages fra før der puttes salt i

Kanel sukker:

  • Kanelpulver
  • Sukker

Bland sukker og kanelpulver til det får den ønskede farve

Tilbehør:

  • Smørklat
  • Blandet frugtsaft, koncentreret
  • Nisse øl

Velbekomme