Mor’s Vanillekranse

Antal: –

Du skal bruge:

  • ½ kg mel
  • ¼ tsk bagepulver
  • 5 tsk vanille
  • 375 gsmør eller margarine
  • 1 æg
  • 250 gsukker
  • 125 gsmuttede, finthakkede mandler

Mel, bagepulver og vanille sigtes sammen. Fast, koldt smør hakkes i og blandes med melet. Æg og sukker tilsættes. Mandlerne hakkes meget fint, så de ikke stopper stjernehullet i kødmaskinen og æltes i

Dejen sættes i køleskabet i ca. ½ times tid, hvorefter dejen males gennem kødmaskinen i takkede stænger, og skæres i stykker på 8 – 10 cm. Stykkerne formes til kranse, der lægges på en smurt bageplade

Bagetid ca. 8 min. ved 185 grader

Når vanillekranse flyder ud og mister faconen, er de for gode. Jo mere smør og sukker der er i dejen, jo lettere smelter dejen under bagningen