Hjemmelavet Egesnaps

Antal: 1 flaske
Klar efter: 6 mdr

Du skal bruge:

  • En håndfuld friske egegrene (i længde der passer i glasset)
  • 1 fl Brøndum klar snaps

De friske egegrene skrælles groft for bark med en kniv og overhældes med kogende vand. De skoldede grene puttes nu ned i glasset hvor de overhældes med snaps.

Lad det stå og trække i 3 mdr. hvorefter grenene tages op og smides væk. Ege snapsen filtreres en til to gange. Grund snapsen (koncentreret) er nu klar.

Lad grund snapsen trække yderligere 3 mdr, hvorefter den hældes på på flaske.

Grund snapsen kan nu smages til med Brøndum klar snaps efter behov.

– Skål

Note:

Egegrene skal “høstes” i foråret, hvor de første skud er ved at vises sig, omkring april/maj
Farven vil i starten være gylden men med tiden vil den blive mere mørk – næsten sort
Egesnaps har noter af Whiskey og smagen bliver kun bedre jo længere tid den trækker