Skippers Chili con Carne (Hurtig version)

Antal: 4

Denne er den hurtige hverdags version

– Tilberedening: 2 timer

Du skal bruge:

  • 2 ds bønner (chili, brune eller kidneybønner)
  • 500 gr hakket oksekød (7-12%)
  • 1 stort løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, fint hakket
  • 1 grøn chili, fint hakket (for at give lidt farven til retten, styrke mild)
  • 1 rød chili, fint hakket (for at give lidt farven til retten, styrke mild)
  • ½ tsk kanel
  • 1 spsk oregano
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk koriander
  • 3 spsk spidskommen
  • 1 spsk chili pulver
  • 1 tsk cayennepeber pulver
  • 2 ds tomater (hakkede/flåede eller en af hver)
  • lidt mørk chokolade
  • 1 rød peber/snack peber, i store tern (for at give fylde – og kan sagtens udelades hvis man ikke er til for meget “grønt”)
  • Neutral Olie (til stegning)
  • Peber
  • Salt

Put olie i en stor gryde, varm det op, og steg det hakkede oksekød til det har den ønskede farve. Steg gerne i to eller flere portioner for ikke at varmen ikke går af gryden. Tilsæt lidt salt til det hakkede kød under stegningen

Efter kødet er stegt tages det op og de hakkede løg smides i gryden, tilsæt evt. lidt mere olie. Løgene skal steges til de er blanke og med en lille smule farve. Tilsæt kødet og vend rundt i gryden. Lad der komme lidt gang i gryden igen. Tilsæt nu flåede/hakkede tomater, bønner (hvis det er chili bønner skal sovsen hældes med i gryden), krydderier, hvidløg og chili. Vend godt rundt i gryden igen. Når gryden koger igen, skrues der ned for varmen og gryden skal nu simre en times tid

Det kan være en god ide at vende rundt i gryden så bønnerne ikke brænder på og for at sikre at gryden kun simre

Før servering:
Tilsæt rød peber, chokolade vend rundt i gryden og smag til med salt og peber. Sluk nu for varmen til gryden

Som tilbehør kan man med fordel vælge mellem eller kombinerer ..:

  • Frisk koriander
  • Ris
  • Brød
  • Wraps
  • Guacamole
  • Tortilla chips
  • Cheddar ost

Velbekomme