Mor’s Vaniljekranse

Antal: –

Du skal bruge:

  • 500 gr mel
  • 375 gr smør 
  • 250 gr sukker
  • 125 gr smuttede, finthakkede mandler
  • 5 tsk vanilje pulver
  • ¼ tsk bagepulver
  • 1 æg

Mel, bagepulver og vanilje sigtes sammen. Fast, koldt smør hakkes og blandes med melet. Æg og sukker tilsættes. Mandlerne hakkes meget fint, så de ikke stopper stjernehullet i kødmaskinen og æltes i

Dejen sættes i køleskabet i ca. ½ time, hvorefter dejen males gennem kødmaskinen med takkede stænger, og skæres i stykker på 8 – 10 cm. Stykkerne formes til kranse, der lægges på en smurt bageplade

Bagetid ca. 8 min. ved 185 grader

Hvis vaniljekransen flyder ud og mister faconen, er den for god. Jo mere smør og sukker der er i dejen, jo lettere smelter dejen under bagningen